ANTIKHANDLARNA.COM

Guiden för dig som söker antikviteter, konst och kuriosa

Antikt Antikhandlare Auktioner Antikvariat Loppmarknader Mat och boende Personalutveckling

 

 

Fynda antika, gamla och nyare böcker på antikvariat i Göteborg.Antikvariat i Göteborg

 

 

Antiquaria Bok- & Bildantikvariat AB

Adress: Kristinelundsgatan 7, 411 37 GÖTEBORG
Telefon: 031-16 14 15  Fax: 031-16 14 15

 

 

Bokmalen Antikvariat

Adress: Haga Nygata 20, 413 01 GÖTEBORG
Telefon: 031-13 45 07  Fax: 031-13 45 07

 

 

Antikvariat Genealogica

Adress: Klarbärsvägen 18, 435 43 PIXBO
Telefon: 070-666 02 20  Fax: 031-88 11 02
Öppet: enligt överenskommelse.
Litteraturkategorier: svensk historia, topografi, kulturhistoria. Katalogutgivning.

 

 

Antikvariat Röde Orm

Adress: Husargatan 18 D, 411 22 GÖTEBORG
Telefon och fax: 031-13 24 55
Litteraturkategorier: böcker inom alla ämnen.

 

 

 

 


Antikhandlarna.com - en sajt för dig som söker antikviteter, konst och samlarobjekt.


 

Nyheter - reportage - artiklar

 

Fynda antikt på auktion. Söker du konst, möbler, porslin, figurer eler andra inredningsföremål? På auktion går det att hitta det mesta, ofta till bra pris.

 

Konst, antikviteter, kuriosa och samlarobjekt

Antikhandlarna.com är din guide till antikaffärer, auktionsfirmor, antikvariat, loppisar och loppmarknader. Vi tipsar även om sevärdheter utmed resvägen och möjligheter till övernattningar i kulturhistoriskt intressanta miljöer.

 

Antikhandlarna är en sajt för alla som är antiksamlare, sakletare, prylfantaster eller bara allmänt intresserade av inredning och föremål med särart och historia, oavsett om det är en stol från början av 1700-talet, en silverljusstake från 1800-talets andra hälft eller ett våffeljärn från 1940-talet.

 

Det här är en webbsajt för dig som söker unika föremål att inreda med, föremål som inte finns att köpa i stora shoppingvaruhus, oavsett om de heter Ikea eller NK. 

 

I de antikaffärer, antikvariat, loppisar och auktionsfirmor som antikhandlarna.com tipsar om finns de föremål som inte alla andra har. Där hittar du det unika, saker som är besjälade och säregna att inreda med. Dessutom finns alltid möjligheten att hitta intressanta fynd. Att vara sakletare kan även vara något som ger glädje i generationer.

 

Pelle Svanslös värd att leta efter på antikvariat

EFTERFRÅGADE BÖCKER. Förra året var skulle Pelle Svanslös skapare, Gösta Knutsson, ha fyllt 100 år.  Den första boken om Pelle Svanslös kom ut 1939 och hette Pelle Svanslös på äventyr. Boken såldes i två hundra tusen exemplar, vilket ska ha varit till stor häpnad för Bonniers förlag. Boken följdes av elva andra böcker om katten Pelle, varav den sista var en "sladdis" som gavs ut 1972.

    Förutom böckerna om Pelle Svanslös skrev Gösta Knutsson flera andra barnböcker, bland annat om Nalle Lufs och Tuff och Tufs. Sammanlagt har hans barnböcker sålts i över två miljoner exemplar. För den som gillar att botanisera på antikvariat kan med lite tur hitta någon av Gösta Knutssons originalutgåvor.

Läs mer: Gösta Knutsson och Pelle Svenslös » 

Selma LagerlöfFynda konst antikviteter,
och inredningsföremål 
– köp med öga och hjärta

ANTIKEXPERTERNA TIPSAR. Några av Sveriges mest välkända antikproffs rekommenderar konst- och antikintresserade att hellre köpa lite dyrare och bättre föremål än billiga och halvbra saker. Svensk 1800-talskonst kan ofta köpas till riktiga fyndpriser.

  Dagens Industri har intervjuat Erik Edelstam, Pontus Silfverstolpe, Carl Möller och Bo Knutsson. De tipsar allmänheten att hellre ge sig ut på jakt efter köpvärda och lite bättre antikviteter och konstföremål, än billigare saker där värdet inte kommer att utvecklas särskilt mycket.

 

Antika kartor från Ericsbergs slott sålda på auktion

UNIK SAMLING. En omfattande kartsamling från en av Sveriges största privatägda egendomar, Ericsbergs gods i Södermanland, har klubbats på auktion. Ericsberg ägs av medlemmar inom den grevliga ätten Bonde. Slottet ligger 13 kilometer öster om Katrineholm och godset omfattar drygt 15 000 hektar mark.

    Samlingen av kartor var en del av slottsbiblioteket. Den hade länge kunnat hållas intakt i och med att samlingen varit som fideikommiss inom familjen. År 1963 antog riksdagen lagen om avveckling av fideikommiss. Därmed fanns nu möjligheten att sälja valda delar av Ericsbergs bibliotek från fideikommissboet efter den siste fideikommissarien Carl Jedvard Bonde.

    I samlingen som såldes hos Stockholms Auktionsverk ngick kartor och atlaser, men även intressanta utländska planschverk, varav det mest betydande var Giovanni Baptista Piranesis Vedute di Roma, med 135 fantastiska vyer över Rom.

    Specialauktionen hölls i Stockholms Auktionsverks lokaler på Nybrogatan i Stockholm.

 

Utställning hos målarprinsen

 

OS-föremål till salu

Hundra verk av Carl Larsson

Prins Eugens Waldemarsudde har varit museum i drygt 60 år. Under årens lopp har en rad utställningar visats på Waldemarsudde. En av Sveriges mest kända konstnärer har dock aldrig visats där, Carl Larsson.

    Därför valde Waldemarsudde under våren 2009 att lyfta fram Carl Larssons konstnärskap. Utställningen omfattade ett 100-tal verk. Där fanns både målningar och en aldrig tidigare visad brevväxling mellan Carl Larsson och prins Eugen.

Waldemarsudde firar jubileum som museum »

 

 

Yao Mings säng på auktion

Nu ska drygt tjugo miljoner föremål som använts under OS i Peking klubbas på auktion. Det uppger tidningen Beijng. Försäljningen beräknas ta två år. Bland de föremål som väntas bli extra eftertraktade finns den säng som Yao Ming, kinesisk basketjätte, sov i under OS. Han är 229 centimeter lång. Även den som är spekulant på föremål som använts av häckstjärnan Liu Xiang kan vara med och lägga bud. När försäljningen börjar är oklart.

 

En riktig kalldusch

 

Bo kungligt

 

Ingen finansoro

"Vågspel att handla antika möbler"

Helsingborgs Dagblad »

 

"Bed & Breakfast hos kungen"

Expressen » 

 

"Konsthungern sprider sig över världen"

Dagens Nyheter »

Teleborgs slott uppfört av greve Fredrik Bonde. Slottet var en gåva till grevens andra hustru, Anna Koskull.Trollen Tulle och Tjita vakar
över Teleborgs slott

INGA SPÖKEN. Dörrar öppnas av sig själv. Steg hörs på parketten i slottets salar. Ljud från tomma intet låter tala om att något finns där. Grevinnan Ulla Bonde var den som sist bodde på Teleborgs slott medan det ännu var i privat ägo. Hon upplevde märkliga ting på slottet. Spöken trodde hon inte på, däremot troll.
Läs mer: Trollen på Teleborgs slott »

Osaby säteri.

Antikhandlarna.com.

Nobelpristagaren Le Clézio skapar arbete åt antikvariaten

EFTERTRAKTADE BÖCKER. Jean-Marie Gustave Le Clézio får årets nobelpris i litteratur. Ur svenskt perspektiv är han en förhållandevis okänd person, men de mest kända av hans böcker finns översatta till svenska. När en förhållandevis okänd författare blir svensk nobelpristagare innebär det bråda dagar för landets antikvariat. Nobelpristagare i litteratur skapar alltid stor efterfrågan, oavsett om det gäller nyutgåvor eller gamla böcker.

Läs mer: www.nt.se/nyheter/antikvariat (Norrköpings Tidningar 10 oktober 2008)

Ulf Linde: Konst är som albyl, bra för dem som behöver den

BOKNYTT. En färgstärk person med ett färgstärkt liv, så kan mångsysslaren Ulf Linde beskrivas. Ibland beskrivs han även som mannen som är på tvärs mot tiden. I Lindes kommande memoarbok får allmänheten ta del av hans karriär som konstkritiker, författare, museiman, professor och jazzmusiker, men också som ledamot i Svenska Akademien. (9 september 2008)

Läs mer: www.helagotland.se/gt/UlfLinde 

Högre priser väntar för antika kopparföremål

ANTIK KOPPAR. Priset på antika kopparföremål har sjunkit under många. För 30 år sedan var antik koppar hett eftertraktat, med en prisutveckling därefter. Plötsligt vände trenden. Under många år har priserna på antika kopparföremål stått stilla på både auktioner och i antikaffärer. Eva Hansson är antikhandlare och specialiserad på kopparföremål. Hon tror att priserna på koppar snart kommer att öka.

Läs mer: www.folkbladet.se/reportage (Folkbladet)

Kurser - föreläsningar - utbildningar - föredrag

Utbilningar. Svenska Retoriksällskapet erbjuder intressanta utbildningar om kommunikation i arbetslivet.

 

 

Framgångsrik kommunikation skapar möjligheter

 

Svenska Retoriksällskapet håller kurser, utbildningar, föreläsningar och workshops inom intern och extern kommunikation i företag. De utbildar ockå inom presentationsteknik och retorik. Svenska Retoriksällskapet erbjuder allt från inspirationsföreläsningar till flerdagsutbildningar.

 

Retoriksällskapet erbjuder företagsinterna utbildningar inom intern och extern kommunikation för företag som vill stärka företagets utveckling. Svenska Retoriksällskapet arbetar med unika föreläsningar och workshops om kommunikation i yrkeslivet. Svenska Retoriksällskapet erbjuder utbildningar för företag som vill sporra företagets utveckling.

 

 

Kurser, föreläsningar och utbildningar inom kommunikation

Retorik

Konsten att kommunicera framgångsrikt med andra människor.

Läs mer: retorik »

Presentationsteknik

Presentera och förmedla information så att människor verkligen vill lyssna till dig.

Läs mer: presentationsteknik » 

Utveckla ert företag

Stärk er personalgrupp och förbättra verksamheten. Utveckla samarbetet, motivationen, arbetsglädjen och prestationerna i gruppen.

 

Läs mer på:

www.retoriksallskapet.se

Köp, sälj och förvalta konst och antikviteter

Fynda vackra antikviteter på auktioner och i antikaffärer.

 

Antikdeckare på jakt efter unika föremål

 

Är du en antikdeckare på jakt efter oanade klipp och unika föremål? Oavsett om du vill göra spännande fynd eller bara köpa något som du tycker är vackert och användbart, så är det bra att tänka på:

 

Granska föremålen

Granska alltid föremålen noga innan köpet. Köp med både hjärta, hjärna och plånbok. Var väl medveten om att antikviteter kan vara övervärderade, likaväl som undervärderade. Dessutom kan antikviteter sjunka i värde, för att de blir omoderna. Sedan flera år tillbaka är efterfrågan på antikviteter från slutet av 1800- och 1900-talets början väldigt lågt betalda på auktioner och i antikaffärer. Därmed så är det bra köpläge, för den som vill ha billiga och ofta väldigt bra föremål som uppnått antikvitetsstatus.

 

Begär alltid kvitto

Begär alltid kvitto när du köper något av en antikhandlare, oavsett om föremålet är dyrbart eller inte. På kvittot ska firmanamn och organisationsnummer finnas med. Där ska också finnas utskrivet hur stor del av köpesumman som är moms.

 

Undvik oseriösa företag

Se upp för affärer, där det kan finnas anledning att misstänka att en del föremål är stöldgods. Vilken glädje är det att köpa saker som egentligen är någon annans? Dessutom är det viktigt att ha kvitto på köpet, om det skulle visa sig vara stulna föremål.

 

Undvik att renovera

Renovera aldrig sönder gamla eller antika föremål. Om du tycker att föremålet är nött, slitet och inte ser mycket ut för världen - köp hellre något nytt än att renovera ett antikt föremål med ovarsam hand, oavsett om det är du själv eller någon annan som utför renoveringen. Undvik bli att måla om, även om det är nött och slitet. Originalfärg i orört skick kan vara eller bli guld värt, även om det inte ser mycket ut i somligas ögon. Andra betraktare kan vara beredda att betala stora summor för orörda föremål. Det den ena ogillar kan den andra älska.

 

Förvalta arvegods

Det går nästan aldrig att återfå arvegods som sålts. Arv är något man förvaltar, inte förbrukar. Var stolt över det du ärvt, även om det inte faller dig helt i smaken. Nästa generation kanske uppskattar det mer än vad du gör.

 

Upptäck och handla antikviteter

Åk gärna på upptäcktsjakt genom Sverige, men undvik oseriösa affärer och handlare. Leta, hitta och fynda unika, spännande, roliga, udda och fascinerande inredningsföremål, prylar och samlarobjekt. Vårda och värna vårt kulturarv!

 

Trevlig fyndjakt önskar antikhandlarna.com!

 

Hitta antikaffärer, antikbodar och antikhandlare i Sverige

Köp och sälj antikviteter i Blekinge - Götaland - Blekinge län »

Köp och sälj antikviteter i Bohuslän - Götaland - Västra Götalands län »

Köp och sälj antikviteter i Dalarna - Svealand - Dalarnas, Gävleborgs, Jämtlands & Värmlands län »

Köp och sälj antikviteter i Dalsland - Götaland - Västra Götalands & Värmlands län »

Köp och sälj antikviteter på Gotland - Götaland - Gotlands län »

Köp och sälj antikviteter i Gästrikland - Norrland - Gävleborgs & Uppsala län »

Köp och sälj antikviteter i Halland - Götaland - Hallands, Västra Götalands & Skåne län »

Köp och sälj antikviteter i Hälsingland - Norrland - Gävleborgs & Jämtlands län »

Köp och sälj antikviteter i Härjedalen - Norrland - Jämtlands & Dalarnas län »

Köp och sälj antikviteter i Jämtland - Norrland - Jämtlands, Västernorrlands & Västerbottens län »

Köp och sälj antikviteter i Lappland - Norrland - Västerbottens, Norrbottens & Jämtlands län »

Köp och sälj antikviteter i Medelpad - Norrland - Västernorrlands län »

Köp och sälj antikviteter i Norrbotten - Norrland - Norrbottens län »

Köp och sälj antikviteter i Närke - Svealand - Örebro, Östergötlands & Västmanlands län »

Köp och sälj antikviteter i Skåne - Götaland - Skåne län »

Köp och sälj antikviteter i Småland - Götaland - Jönköpings, Kalmar, Kronobergs, Hallands & Östergötlands län »

Köp och sälj antikviteter i Södermanland - Svealand - Södermanlands, Stockholms, Östergötlands & Västmanlands län »

Köp och sälj antikviteter i Uppland - Svealand - Uppsala, Stockholms & Västmanlands län »

Köp och sälj antikviteter i Värmland - Svealand - Värmlands, Örebro & Västra Götalands län »

Köp och sälj antikviteter i Västerbotten - Norrland - Västerbottens län »

Köp och sälj antikviteter i Västergötland - Götaland - Västra Götalands, Jönköpings, Hallands & Örebro län »

Köp och sälj antikviteter i Västmanland - Svealand - Västmanlands, Dalarnas & Örebro län »

Köp och sälj antikviteter i Ångermanland - Norrland - Västernorrlands, Jämtlands & Västerbottens län »

Köp och sälj antikviteter på Öland - Götaland - Kalmar län »

Köp och sälj antikviteter i Östergötland - Götaland - Östergötlands län » 

Ledarutveckling

Chefsutveckling: Kurser för chefer och ledare

Vi tipsar om utbildningar för chefer, arbetsledare och projektledare som vill stärka sitt ledarskap. Engagerade medarbetare är en viktig förutsättning för att skapa framgångsrika arbetslag och verksamheter. Bra ledarskap leder till större engagemang. Ledare med förmågan att se talanger, möjligheter och utveckla medarbetarnas drivkrafter är värdefulla ledare.

Läs mer: Utvecklande ledarskap » 
Läs mer: Ledarskapsutveckling »

     

 Prismor köpes

Prismor köpes till
antika ljuskronor

Har du prismor till salu
i någon av följande modeller, kontakta antikhandlarna.com.
Prismor olika modeller »

 

 Antikmässor

Antika möbler och allmogeföremål

Konst och antikviteter på samlarmarknader och antikmässor

Intresset för samlar-marknader och antik-mässor är stort. Specialmässor och samlarmarknader lockar ofta gott om besökare, även långväga samlare och antikhandlare.

    Är du på jakt efter antika eller gamla möbler, ljuskronor, speglar, tavlor eller fantastiskt porslin? Är du intresserad av böcker, glas, konst och all världens kuriosa? I så fall kan det vara bra att boka in något av följande evenemang i kalendern:
Antikmässor »

 

Rekord på auktion

Sveriges dyraste
möbel såld i Uppsala

Nytt prisrekord har satts inom den svenska auktionsvärlden. Vid internationella kvalitetsauktionen på Uppsala Auktionskammare klubbades en unik sekretär av den svenske möbelmästaren Nils Dahlin. Den tillverkades under 1770-talet och anses vara en av de mest exklusiva möbler som någonsin har tillverkats i Sverige. Priset blev rekordhögt, åtskilliga miljoner över utropspriset.

Sveriges dyraste möbel » 

 

 Antikt i Stockholm

Antik konst. Köp, sälj och byt antikviteter i Stockholm.

Antikt, mästerligt och originellt i Stockholm

I Stockholm är det tätt mellan antikbutikerna på Östermalm och i Vasastan. Föremålen håller ofta hög kvalitet. Många av handlarna är medlemmar i Sveriges konst- och antikhandlareförening.

    Även på Södermalm finns det gott om antikaffärer, ofta med ett mindre traditionellt sortiment, skriver DN i en artikel, där ett urval av olika antikhandlare i Stockholm presenteras.

Läs DN:s artikel » 

 

 Ledarskap

Kompetensutveckling för chefer som vill utveckla sitt ledarskap.
Ledarskapsutveckling »

 

 Kalendarium

Unika, antika militärföremål kan ofta köpas till bra priser på auktion.

 

Annonsera

Marknadsför ditt företag på antikhandlarna.com, sajten för företag som säljer antika och äldre prylar och föremål.

Kontakta oss:

Antikhandlarna.com »

 


E-post: antikt@antikhandlarna.com

Antikhandlarna.com. Sidan uppdaterad: 2015-10-26